Podrška za sva četiri biznis plana u općini Čelić

0
299

Emina Mehanović, Edin Suljević, Edin Šadić i Amer Karamović četiri su mlade osobe koje žele ostati u svojoj općini i živjeti svoje ideje. Njihove unikatne biznis ideje prepoznalo je i podržalo Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona uz asistenciju Impakt fondacije.

Nakon sveobuhvatne obuke i finalne prezentacije pred stručnom komisijom ovi mladi ljudi uspjeli su osvojiti Impaktove grantove i mentorsku podršku.

Finalnoj prezentaciji projekta prisustvovala je i Lejla Elezović, pomoćnik ministra za sport i mlade u Ministarstvu za kulturu, sport i mlade koja je istakla zadovoljstvo realizacijom projekta te spremnošću mladih sa područja ove općine da iskoriste priliku i podršku koja im je pružena u okviru programa IMPAKT incubator poslovnih ideja kojeg finansira Ministarstvo. Elezović je istakla i da se radi o projektu koji je definisan Strategijom prema mladima Tuzlanskog kantona čiji je nosilac izrade i implementacije Ministarstvo, a utvrđenog na osnovu provedenog istraživanja koje je pokazalo potrebu za podrškom mladima na području kantona u pokretanju i razvoju biznisa.

Mladim sugrađanima, pored motivirajućih rijeći ohrabrenja, savjetnik načelnika Općine Čelić Vinko Pavlović poželio je veliki uspjeh u poslovnoj avanturi koja je pred njima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here