Pozicioniranje brenda i njegova prepoznatljivost na tržištu

0
1296

Kao relativno mlada kompanija u BiH, Movements je imao ozbiljan zadatak – naći klijente kojima bi ponudio svoje B2B usluge, iako već godinama posluje na evropskom tržištu.
Nakon nekoliko uspješno realizovanih projekata sa domaćim kompanijama napravili su veliki iskorak u svom poslovanju. Zahvaljujući preporukama postojećih klijenata novi su sami željeli postati dio njihove poslovne mreže.

Preporuka je najbolja reklama – smatraju u Movementsu. Shodno tome, kompanija je postala partner svjetske marketinške agencije Buzzaar, koja dugi niz godina uspješno realizuje koncept Word of Mouth marketinga sa mnogim brendovima. Neki od njih su Phillips, Colgate, L'Oreal, Always, Nivea i Carlsberg.

“Word of Mouth marketing odnosno Marketing usmenom predajom je koncept u kojem glavnu marketinšku ulogu i akciju preuzimaju krajnji korisnici. Rezultati istraživanja Nielsenove studije ukazuju na to da 83% potrošača više vjeruje preporuci prijatelja i članova porodice u poređenju sa svim drugim načinima oglašavanja. Kada ljudi zavole Vaš brend, budite sigurni da će o njemu vrlo rado i pričati. Pored toga, svi mi imamo tendenciju da vjerujemo preporukama drugih”, poručuje direktor kompanije Movements Mirza Ćuk.

“Movements i Buzzaar odlučili su kompanijama u BiH približiti koncept WoM marketinga kroz realizaciju marketinških kampanja koje se već godinama primjenjuju na svjetskom tržištu. Cilj nam je provjerenim metodama i alatima omogućiti da vaši krajnji potrošači budu i najbolji ambasadori vašeg brenda”, zaključuje Mirza.

Ovo je dodatni izazov i iskorak Movementsa koji već na samom početku 2017. najavljuje novitete na polju prodaje i marketinga. Više informacija o ovom zanimljivom marketinškom konceptu možete pronaći na http://buzzaar.eu/client/ ili www.movements.ba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here