Vlada TK rješava pitenje neuvezanog radnog staža u privrednim društvima nad kojima se vodi stečajni postupak u 2018. godini

0
1460
 

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministar privrede Osman Puškar okupili su danas predstavnike resornih ministarstava, relevantnih institucija i stečajne upravnike privrednih društava, koja su bila u većinskom vlasništvu Kantona, u cilju razmjene informacija i dogovora o budućem djelovanju. Fokus razgovora usmjeren je na buduće zajedničke aktivnosti kada je u pitanju neuvezani radni staž u privrednim društvima nad kojima se vodi stečajni postupak u 2018. godini.
sast stec uprav 1
Premijer Suljkanović je istaknuo da je sastanak upriličen kako bi saradnjom sa stečajnim upravnicima resorno ministarstvo dobilo pravovremene informacije i sagledalo šta je realno moguće učiniti, budžetom Kantona planirano i u skladu sa zakonom.
Ministar Puškar naglasio je važnost socijalnog dijaloga i mira te kako je neophodno sagledati šta je moguće uraditi da se jednostavnije i brže riješi pitanje uvezivanje staža radnicima privrednih društava koja su bila u većinskom vlasništvu Tuzlanskog kantona.
Visina obaveza za neuvezani radni staž, problem podataka koji se odnose na broj radnika koji će ispuniti uslove za penzionisanje, raspoloživa stečajna masa ali i unovčavanje stečajne imovine ključne su informacije koje je neophodno razmijeniti kako bi djelovanje svih aktera bilo što efikasnije, rečeno je na današnjem sastanku.

poduzetnički.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here