Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

0
1156

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresiran da je USAID Projekat Podrška investiranju dijaspore u BiH uputio poziv kvalificiranim kompanijama da dostave zahtjeve za dodjelu bespovratnih sredstava za povećanje investicija iz dijaspore i stvaranje novih radnih mjesta kroz direktna ulaganja, prenos znanja, uvođenje novih tehnologija i slično.

web-Bosnia-Diaspora-MarketplaceBosnian Diaspora Marketplace (BDM) pruža podršku kreiranju novih ili proširenju poslovanja postojećih firmi povezanih s dijasporom, osnovanih unutar tri godine od datuma objave ovog poziva.
Zainteresirane organizacije legalno registrirane u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine paket Javnog poziva mogu preuzeti ovdje:

  • Poziv za dostavljanje zahtjeva (RFA)

Prateći dokumenti:

  • BDM Grant aplikacija
  • Obavezna uvjerenja
  • Detaljni budžet
  • Plan brendiranja i označavanja
  • Izjava o emigracionom statusu

Poziv će biti otvoren 25. avgusta 2017. godine u 12.00 sati, a zatvoren 30. septembra 2017. u 17.00 sati.

Zahtjevi moraju biti dostavljeni elektronski, putem e-mail adrese grants@diasporainvest.ba i u štampanoj formi u ured projekta Podrška investiranju dijaspore u BiH, Mjedenica 52, 71000 Sarajevo, ne kasnije od 16:00 sati, na dan 30. septembra, 2017. godine. Podnositelji zahtjeva treba da prate uputstva za apliciranje predstavljena u RFA dokumentu.

Svi podnositelji zahtjeva, i oni čiji zahtjevi budu prihvaćeni nakon inicijalnog razmatranja, kao i oni čiji zahtjevi budu odbijeni, biće obaviješteni o ishodu do 30. oktobra 2017. Podnositelji čiji zahtjevi budu prihvaćeni nakon inicijalnog razmatranja biće obavješteni da „ulaze u drugi krug ciklusa” i po potrebi će biti dužni pružiti dodatne informacije ili pojašnjenja za dalje učešće u Bosnia Diaspora Marketplace natjecanju poslovnih planova.

S ciljem adekvatnog širenja informacija, planirani su informativni sastanci kako slijedi:

  • Sarajevo – 11 septembar 2017 – Hotel Bosnia, Kulovica 9. u 15:00 sati
  • Banja Luka – 15 septembar 2017 – Hotel Bosna, Kralja Petra I Karađorđevića 97. u 11:30 sati
  • Mostar – 19 septembar 2017 – Hotel Mostar, Kneza Domagoja u 11:00 sati

Sve zainteresirane kompanije se pozivaju da prisustvuju jednom od ovih sastanaka (dolazak potvrditi putem e-mailagrants@diasporainvest.ba do 5. septembra u 11:00 sati).
Sva pojašnjenja i uputstva će biti iskomunicirana putem e-mail adrese grants@diasporainvest.ba ili objavljena na stranici projekta (www.diasporainvest.ba). Izjave i/ili interpretacije od strane bilo koga drugog se smatraju nevažećim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here