Male promjene za velike razlike dok vozite

0
880

Vrijeme u kojem živimo je turbulentno pa se često dešava da za posljedicu ima neke radnje koje dok upravljate svojim putničkim  motornim vozilom nisu, prije svega u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima kao ni sa zdravom logikom.

Upotreba mobilnog telefona, gledanje nekih video sadržaja na vašem novom displeju u autu, često gledanje u suvozača sa kojim razgovarate, vožnja bez sigurnosnog pojasa koji vas iritira i sl. samo su neke od radnji koje nisu ni dozvoljene ni preporučljive pa ako hoćete ni korektne ni kulturne, zbog svih onih koji su takvim vašim ponašanjem svakako ugroženi.

Radi se dakle uglavnom o navikama koje je moguće i koje je poželjno mijenjati. Kako?

Samo jedan savjet za ovu priču je dovoljan. Kada krenete na posao ili na putovanje, bar jedan dan recite sami sebi da ćete se u saobraćaju ponašati u skladu sa svim moralnim i prije svega zakonskim propisima.

Reći ćete sami sebi danas neću razgovarati mobitelom dok vozim, danas svaki put kada sjednem u auto prvo vežem sigurnosni pojas, danas poštujem ograničenja, danas poštujem saobraćejne znakove i organičenja, danas neću stiskati sirenu i nervirati se zato jer neko nije nešto uradio dobro, ne žurim, danas poštujem pješake, stajem na svim prelazima, danas hoću da vidim kako je biti vozač sa visokom dozom saobraćajne i opšte kulture.

Nakon tog dana koji provedete za volanom na ovaj način, vjerujte nam na riječ poželjet ćete da vam svaki dan za volanom bude takav. Probajte !

UG Pozitiva Tuzla

 

Projekat podržan od strane Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here