Otvoren paviljon Bosne i Hercegovine na sajmu EXPO 2020 u Dubaiju

0
339

Paviljon Bosne i Hercegovine na sajmu poduzetništva EXPO 2020 u Dubaiju otvoren je za posjetitelje.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić poručio je iz Dubaija da je paviljon funkcionalan.

– Ostaje nam da ga u narednim danima, što će biti vrlo brzo, dodatno preuredimo i ispunimo sadržajima koji će biti jedinstvena promocija privrede i turističkih potencijala koje ćemo predstaviti kao prilike za investitore, ali i posjetitelje – dodao je Delić.

Bosna i Hercegovina je tačka spajanja i preplitanja Istoka i Zapada, zemlja dobrih, otvorenih ljudi, višestoljetne kulture i multietničkog suživota, zbog čega će se upravo ta činjenica iskoristiti i predstaviti kao najveći potencijal za stvaranje veza s potencijalnim investitorima.

 – U narednih šest mjeseci mi ćemo svijetu predstaviti sve naše prirodne i industrijske potencijale, s posebnim akcentom na specifičnosti, inovativnost i strateške grane privrede. Vjerujemo da će nam se sav trud koji smo uložili vratiti kroz investicije koje će, osim oporavka naše privrede, generirati i unapređenje poslovnog ambijenta koji će Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu pozicionirati kao jednu od najkonkurentnijih turističkih i općenito investicionih destinacija u ovom dijelu Evrope – naglasio je Delić, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here